Thuis in Klank: praktijk voor klanktherapie

Daniël Hamburger helpt mensen met een bijzondere vorm van klanktherapie waarbij het zingen centraal staat. De boventoonrijke klanken van zijn stem ontstaan in afstemming met degene voor wie hij zingt. Die boventonen hebben een helende werking op lichaam en geest en hebben de neiging om precies daar werkzaam te zijn en om precies daar te “resoneren” waar ze op dat moment nodig zijn. De klank zelf doet het werk: simpel en doeltreffend, vaak diepgaand en ontroerend.

In principe zingt Daniël voor jou, uiteraard op basis van een gesprek. Maar ook is het mogelijk om samen te zingen of zelf deze manier van zingen te leren onder zijn begeleiding (zangervaring vooraf is geen vereiste). Je eigen stem tot klinken brengen is een groot goed. Het is niet voor niets dat veel mensen dit eng vinden!

Mark Raijmakers (passioneelleiderschap.net)

"Alhoewel ik met een sceptische houding de sessies met Daniël instapte, overtuigde hij me er al snel van die houding te laten varen. Dat deed hij niet met argumenten. Simpelweg ervaren van de klanken, er open voor staan en goed luisteren naar wat er gebeurde, was genoeg. Daniël bouwt veel tijd in om goed te weten hoe het met je gaat, en raakt je daarna met zijn klanken. Hij laat je daarbij veel ruimte om zelf onder woorden te brengen wat er met je gebeurt. We hebben bijzondere momenten gehad, waarin we beide voelden dat er veel gebeurde. Door de sessies heb ik gereedschappen mee gekregen waar ik zelf goed mee aan de slag kan."

Thuis in Klank: zingen voor hart en ziel